Boom vellen met kettingzaag

Landschapsverzorging

Bij landschapsverzorging denken veel mensen al snel aan indrukwekkende tuinen met rozenbloemperken en bakken viooltjes. In werkelijkheid houdt landschapsverzorging veel meer in. Een bedrijf dat zich hierin specialiseert houdt zich net zo goed bezig met het gezond houden van de natuur. Dit houdt onder meer het volgende in:

  1. De tuin in goede conditie houden door middel van snoeien
  2. Het vellen van bomen die schadelijk zijn voor de omgeving

1) De tuin in goede conditie houden

Door te snoeien blijven de bomen en planten in omvang hanteerbaar. Maar dat is niet het enige. Vroeg of laat zullen er dode takken en bladeren aan de boom zitten. Deze zijn slecht voor het welzijn van de boom en om deze in optimale conditie te houden is jaarlijks snoeien echt een 'must'. Niet iedereen vindt snoeien een leuk werkje. Daar komt nog eens bij dat het heel belangrijk is om te weten wat je wel en wat je juist niet moet wegsnoeien. En in welke tijd van het jaar. Het is daarom verstandig om het snoeiwerk te laten verzorgen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in landschapsverzorging.

Appelboom

2) Het vellen van bomen

Bomen kunnen jouw tuin verrijken. Maar als ze te groot worden kunnen ze een bedreiging vormen voor alle andere struiken en gewassen in de tuin. Door de wijdvertakte wortels haalt de boom namelijk bijna al het voedsel en water uit de bodem. Dit gaat uiteraard ten koste van andere levensvormen in de tuin. Voor de gezondheid van de tuin als geheel kan het daarom noodzakelijk zijn om de boom te vellen en te rooien. Dit wil zeggen dat de boom wordt gekapt en de stronk met wortels en al uit de bodem wordt verwijderd. Een specialist in landschapsverzorging klaart deze klus snel en op deskundige wijze.

Wat kost het vellen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te vellen, te verzorgen of te verwijderen. Een reden hiervoor is dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven.