Boom vellen met kettingzaag

Bomen (ver)planten

Gezonde boomschorsEen te grote boom kan veel overlast veroorzaken. Dit geldt in het bijzonder voor een boom die in de tuin staat en zich dus dichtbij het huis bevindt. Zo een boom kan ervoor zorgen dat het huis en de tuin voortdurend in de schaduw staan. Ook zorgen zulke bomen voor veel rommel in de tuin zoals bladeren, zaadjes en takjes.

Heel vervelend dus. Vaak is het dan beter als de boom gekapt wordt. Je kunt dit echter niet zomaar doen. In veel gemeentes is namelijk een omgevingsvergunning vereist.

Voor elke gekapte boom een nieuwe aanplant

Voor het verkrijgen van een vergunning gelden bepaalde voorwaarden. Deze kunnen in elke gemeente weer anders zijn. Komt de boom in aanmerking voor een omgevingsvergunning? Dan kan de boom na het verstrekken van de vergunning gekapt worden.

Vrijblijvend advies

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Een reden hiervoor is dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven.

Zie ook:
- Vlaanderen.be – Natuur en milieu
- Vlaanderen.be – Kappen buiten bos