Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boomverzorgingwijzer.be Onafhankelijk advies over boomverzorging!
Boomverzorgingwijzer.be

Bespaartips

Grote bomen in de tuin kunnen overlast veroorzaken. Ze blokkeren het zonlicht en er komt veel troep vanaf, zoals takjes, blaadjes en/of zaadjes. Bovendien kan het ook het woonplezier van je buren bederven.

Als de boom overlast veroorzaakt is deze in veel gevallen al te groot om nog te snoeien. Je kun hem dan beter laten kappen door een gespecialiseerd bedrijf. Een dergelijk bedrijf weet precies hoe de boom snel en veilig verwijdert kan worden. Dit kost uiteraard wel geld. Met de volgende tips is het mogelijk om enigszins te besparen op het kappen van bomen:

  1. Ruim zelf het restafval op
  2. Vergelijk offertes van verschillende dienstverleners

1) Ruim zelf het restafval op

De prijs die een kapbedrijf rekent voor het vellen van een boom is afhankelijk van meerdere factoren. Eén van de zaken waar je echter op kunt besparen is het verwijderen van het restafval, denk hierbij aan zaagsel, takken, bladeren en ander houtafval. Normaal gesproken zorgt de hovenier ervoor dat dit afval wordt afgevoerd. Hier worden echter wel kosten voor gerekend. Je kunt hier op besparen door het afval zelf op te ruimen en naar een milieupark in jouw gemeente te brengen. Je kunt er ook compost en brandhout van laten maken.

Kettingzaag in actie

2) Aanbod vergelijken

Kom in contact met (lokale) hoveniersbedrijven voor deskundig advies en een gratis en vrijblijvend voorstel.
 


 

 

 

Offertes voor boomverzorging ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers