Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boomverzorgingwijzer.be Onafhankelijk advies over boomverzorging!
Boomverzorgingwijzer.be

Kosten bomen vellen

De kosten voor het vellen van een boom kunnen erg uiteen lopen. Het is daarom lastig om nu een exacte prijs voor jouw opdracht te geven, gezien de kosten afhangen van:

  1. Het formaat van de boom
  2. Het verwerken van het houtafval
  3. Het verwijderen van de boomstronk

Boomschors met takjes Ten eerste is het formaat van de boom van belang. Een kleine appelboom van 2 meter hoog is veel eenvoudiger te kappen dan een oude eik van 20 meter.

Ook is belangrijk wat er precies met het resthout moet gebeuren. Als je zelf voor het afvoeren van alle takken en dergelijke zorgt, vallen de kosten lager uit dan wanneer het kapbedrijf de rommel mee moet nemen.

Verder kan het laten verwijderen van de boomstronk noodzakelijk zijn als je van mening bent dat deze na de kap vervelend in de weg zal zitten. Het wegfrezen van de stronk met een freesmes zal bijdragen aan een hogere prijs. Door deze te laten zitten kun je besparen op de totale kosten.

Richtprijzen boomkappen

Over het algemeen kan men stellen dat het kappen van bomen tussen de €300 euro en €2000 euro kost. Het eerste bedrag is voor een kleine boom van enkele meters hoog, de laatste prijs is voor een boom van tientallen meters die op een lastige plaats staat en daardoor met een hoogwerker ontmanteld moet worden.

Om de exacte prijs voor de kap van jouw boom te weten te komen, kun je het beste tot 6 offertes aanvragen bij hoveniersbedrijven in jouw postcodegebied. Het voordeel van het aanvragen van meerdere offertes is dat je een idee krijgt van wat deze klus precies gaat kosten. En kun je dus beter inschatten of je niet met een te duur bedrijf in zee gaat of juist veroordeeld bent tot het ondeskundig optreden van een veel te goedkoop bedrijf.

Gemiddelde kosten

De gemiddelde kosten voor het snoeien, vellen en rooien van een boom kun je in de volgende prijstabel vinden. Het is ook mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken, bekijk de bespaartips pagina.

Lengte boom 1a)
Snoeien
1b)
Kappen
2)
Kap + rooien
3)
Opruimen
Totaal
(1a/1b of 2
+ 3)
Tot 3 m.
(klein)
v.a. €100 v.a. €200 v.a. €300 v.a. €200 min. €300
Tot 8 m.
(middel)
v.a. €250 v.a. €350 v.a. €400 v.a. €300 min. €550
Tot 30 m.
(groot)
v.a. €300 v.a. €600 v.a. €750 v.a. €550 min. €850

Wil je weten wat de exacte kosten voor jou zijn? Vraag gratis offertes op bij specialisten in je regio.

Uitleg:
1a = het snoeien en dus verwijderen van takken en het in model brengen van een boom. Zo blijft deze gezond en in topconditie.
1b = het verwijderen van de boom kan van boven naar beneden in stukken of deze in zijn geheel laten omvallen. Is wel erg afhankelijk van de omgeving (bebouwde kom of niet ed.). De stronk blijft zitten.
2 = het compleet verwijderen van een boom, dus kappen + stronk frezen. Er blijft niets meer over, behalve wat zaagsel en snippers dan.
3 = het versnipperen en afvoeren van alles wat gesnoeid en/of gekapt is.

Kosten boomcontrole

Ook kun je een specialist inschakelen voor een jaarlijkse of tweejaarlijkse controle van de bomen op je erf, zodat je aan de zorgplicht kunt voldoen. De kosten vind je in onderstaande prijstabel:

Type werkzaamheid Omschrijving
Boomveiligheidscontrole v.a. €100 euro per geval

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Kom dan in contact met (lokale) hoveniersbedrijven voor deskundig advies en een gratis en vrijblijvend voorstel.
 


 

 

 

Offertes voor boomverzorging ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers