Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boomverzorgingwijzer.be Onafhankelijk advies over boomverzorging!
Boomverzorgingwijzer.be

Boom rooien

Het vellen van bomen is soms zelf uit te voeren. Door simpelweg te zorgen voor veel vrije ruimte kan de boom worden omgehaald, of van bovenaf worden weggezaagd. Het rooien van bomen is echter wat lastiger. Het idee bij het kappen van bomen is dat de stronk blijft staan, het idee bij het rooien van een boom is dat ook de stronk wordt verwijderd.

Op deze manier is de ruimte in je tuin weer helemaal vrij om opnieuw gebruikt te worden, er zijn geen hinderlijke wortels of stronken meer over namelijk.

Waarom uitbesteden?

Het rooien kan maar beter uitbesteed worden aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Op deze manier weet je zeker dat alle wortels en stronken weg zijn. Je kunt het ook zelf doen, maar het rooien is een zware klus en zeker bij grotere bomen nauwelijks zelf uit te voeren.

Inkorten en verwijderen van bomen

Het meest praktische is om de boom in te korten tot zo een 2 meter boven de grond. Daarna graaf je rondom de boom een kuil waarbij je bijna alle wortels weghaalt. Je laat twee schanierwortels zitten; dat zijn de wortels die in de valrichting (en de daar tegenover liggende richting) liggen. Als alle wortels verder zijn doorgehakt trek je aan de boom en kijk je of er nog meer wortels vast zitten. Als dat niet het geval is hak je de schanierwortel door aan de kant tegenover de valrichting, en kun je zo de boom omtrekken.

Zoals gezegd is dat bijna niet te doen bij grotere bomen en is het handiger een specialist in te huren. Die kunnen in een mum van tijd met een machine de boom tot diep in de grond wegfrezen.

Wat kost het rooien van bomen?

Kom in contact met (lokale) hoveniersbedrijven voor deskundig advies en een gratis en vrijblijvend voorstel.
 


 

 

 

Offertes voor boomverzorging ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers