Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boomverzorgingwijzer.be Onafhankelijk advies over boomverzorging!
Boomverzorgingwijzer.be

Bomen taxeren

Een mooie boom is een aanwinst voor je tuin, dat begrijpt iedereen. Maar veel mensen denken dat de daadwerkelijke waarde van zo een boom vooral te maken heeft met persoonlijke voorkeuren. Met andere woorden: de boom is zo kostbaar als je hem zelf maakt. Als iemand de boom dus zou beschadigen zou dit zonde zijn, maar niet iets waar je verder wat aan kunt doen. Of wel? De waarde van een boom is namelijk wel degelijk in geld uit te drukken.

Hoe bepaal je de waarde van een boom?

De waarde van een boom is in euro's uit te drukken. Maar hoe weet je nu wat je boom waard is? Je koopt de boom immers niet met een prijskaartje. En zelfs als dit wel zo is zou een waardebepaling bijna niet mogelijk zijn omdat elke boom nu eenmaal uniek is. Dit vergt dus specialistische kennis van de boom.

Gezonde boom

Voor een taxatie van een boom kun je daarom het beste contact opnemen met een bedrijf die gespecialiseerd is in boomverzorging. Dit kan echter ook een hoveniersbedrijf of een landschapsverzorger zijn. Dergelijke bedrijven weten immers alles van alle mogelijke soorten bomen en de verschillende groeistadia. Ook zijn zij in staat om de kwaliteit van jouw exemplaar te kunnen beoordelen.

Schade verhalen op de veroorzaker

Nu je deze kennis hebt kijk je waarschijnlijk anders aan tegen de waarde van bomen. En als iemand ooit jouw boom beschadigd, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding, dan weet je dat je deze schade kunt verhalen op de veroorzaker. Je schakelt gewoon een boomverzorger in om de boom te laten taxeren. Na het doen van aangifte bij de politie kun je via het boomverzorgingsbedrijf een vergoeding van de tegenpartij eisen. Zijn of haar verzekeraar draait dan vaak voor de kosten op (als deze partij een aansprakelijkheidsverzekering heeft natuurlijk, anders moet hij of zij de kosten uit eigen zak betalen).

Wat kost het vellen van bomen?

Kom in contact met (lokale) hoveniersbedrijven voor deskundig advies en een gratis en vrijblijvend voorstel.
 


 

 

 

Offertes voor boomverzorging ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers