Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boomverzorgingwijzer.be Onafhankelijk advies over boomverzorging!
Boomverzorgingwijzer.be

Tarieven boomverzorger

Er zijn een aantal prijsbepalende factoren voor de tarieven die de boomverzorger rekent. Hier moet je sowieso rekening mee houden:

  1. Hoe hoog de boom is
  2. Het wel of niet afvoeren van al de haksels na de kap
  3. Het wel of niet verwijderen/wegfrezen van de stronk

Bekijk hier de gemiddelde kosten in euro's voor het vellen, rooien en afvoeren van een boom.

1) Het formaat van de boom

Doorslaggevend voor de prijs is het formaat van de boom. Hoe groter de boom, hoe hoger ook de prijs zal zijn. Dit komt omdat er meer tijd nodig is voor het kappen van een grotere boom. Bovendien is het kapproces gecompliceerder en risicovoller. Dit vertaalt zich in een hogere prijs.

2) Het verwerken van het restafval

Een andere factor die invloed heeft op het tarief is het verwerken van de haksels en snippers. Het vellen van een boom geeft namelijk veel rommel: bladeren, takken, zaagsel en grote stukken hout. Voor het afvoeren en verwerken van al dit restmateriaal rekent de boomverzorger een meerprijs.

Wil je besparen op deze kosten? Dan kun je al het houtafval zelf verzamelen en naar een milieustation in jouw gemeente brengen.

3) Wil je de stronk verwijderen of niet?

Als je een boom laat kappen kun je ervoor kiezen om de stronk te laten staan of deze mee te laten verwijderen. Het weg laten halen van de stronk (ook wel rooien genoemd) is echter veel werk. Bovendien moeten hier meestal machines voor ingezet worden. De totaalprijs zal daarom hoger uitvallen dan wanneer men ervoor kiest om de stronk te laten staan.

Boomverzorger kapt boom van boven naar beneden

Wat kost jouw opdracht?

Kom in contact met (lokale) hoveniersbedrijven voor deskundig advies en een gratis en vrijblijvend voorstel.
 


 

 

 

Offertes voor boomverzorging ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers