Boom vellen met kettingzaag

Bespaartips

Grote bomen in de tuin kunnen overlast veroorzaken. Ze blokkeren het zonlicht en er komt veel troep vanaf, zoals takjes, blaadjes en/of zaadjes. Bovendien kan het ook het woonplezier van je buren bederven.

Als de boom overlast veroorzaakt is deze in veel gevallen al te groot om nog te snoeien. Je kun hem dan beter laten kappen door een gespecialiseerd bedrijf. Een dergelijk bedrijf weet precies hoe de boom snel en veilig verwijdert kan worden. Dit kost uiteraard wel geld. Met de volgende tips is het mogelijk om enigszins te besparen op het kappen van bomen:

  1. Ruim zelf het restafval op
  2. Vergelijk offertes van verschillende dienstverleners

1) Ruim zelf het restafval op

De prijs die een kapbedrijf rekent voor het vellen van een boom is afhankelijk van meerdere factoren. Eén van de zaken waar je echter op kunt besparen is het verwijderen van het restafval, denk hierbij aan zaagsel, takken, bladeren en ander houtafval. Normaal gesproken zorgt de hovenier ervoor dat dit afval wordt afgevoerd. Hier worden echter wel kosten voor gerekend. Je kunt hier op besparen door het afval zelf op te ruimen en naar een milieupark in jouw gemeente te brengen. Je kunt er ook compost en brandhout van laten maken.

Kettingzaag in actie

2) Experts vinden en offertes vergelijken

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te vellen, te verzorgen of te verwijderen. Een reden hiervoor is dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven. Door offertes op te vragen en te vergelijken maak je een betere keuze. Bovendien kan het voorkomen dat de prijsverschillen tussen de goedkoopste en de duurste offerte op kunnen lopen tot 30%. Kies dus voor de beste deal om te besparen op je opdracht!