Boom vellen met kettingzaag

Bomen verwijderen

Een boom in je tuin kan een lust zijn voor het oog. Het is echter wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. Zo houd je deze in model en blijft het in optimale conditie.

Vaak nemen we hier echter de tijd niet voor. Zo een boom kan dan al snel uitgroeien tot een kolos die al het zonlicht uit je huis en tuin weert. En het vervelende is dat de buren hier ook vaak hinder van ondervinden. Soms zit er dan niets anders op dan de boom in zijn geheel te laten verwijderen. Je moet je echter niet verkijken op het vellen van een boom. Een kleinere boom kun je eventueel nog zelf kappen. Maar zeker bij een grotere boom is dit een zwaar een risicovol karwei. Je kunt dit daarom beter over laten aan een professioneel kapbedrijf; een hovenier of een boomverzorger.

Boomverzorger in actie

Meestal is een omgevingsvergunning nodig

Het is overigens wel belangrijk om je te realiseren dat je niet zomaar bomen mag verwijderen. In veel gemeentes moet hier toestemming voor worden verleend in de vorm van de omgevingsvergunning of machtiging.

Het is daarom verstandig om eerst na te vragen of je ook in jouw gemeente een vergunning nodig hebt en of deze aan de gestelde voorwaarden voldoet. Heeft het zin om een vergunning aan te vragen? Doe dit dan altijd en wacht tot je daadwerkelijk toestemming hebt. Dit kan enige tijd duren; soms wel 3 maanden. Niettemin ben je in overtreding als je in de tussentijd toch de boom laat verwijderen. En op het illegaal verwijderen van bomen wordt de laatste jaren streng gecontroleerd. Als je gepakt wordt kun je een flinke boete verwachten.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Een reden hiervoor is dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven.